Autocomplete av adresser i Outlook 2010

Av og til hender det at automatisk fullføring av adresser i Outlook må nullstilles. I versjoner av Outlook før 2010 ligger denne “cachen” i .NK2 filer i brukerens profil.
Om du trenger å overføre dem eller slette dem, så jobber du med disse filene – noe det finnes mange nyttige verktøy som kan hjelpe deg med.

I Outlook 2010 er derimot denne cachen flyttet inn i brukerens postboks som ett skjult element. Med andre ord benyttes ikke disse NK2 filene som før.
Den store fordelen med dette er selvsagt at cachen for automatisk fullføring flyttes med postboksen, og ikke som en del av Outlook profilen.

Derimot fungerer ikke de gamle verktøyene og metodene for å slette cachen – men fortvil ikke – det har blitt enklere enn før.

Fjerning av denne cachen er nå en Outlook parameter, og du kan fjerne cachen ved å starte outlook.exe med parameteren cleanautocompletecache på denne måten:

”C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\Outlook.exe /cleanautocompletecache

Nå vil cachen for automatisk fullføring av adresser være nullstillt. Og husk at selv om automatisk fullføring av adresser er kjekt – så er det ikke ment å erstatte adresseboken.

For en  oversikt over parametre som er tilgjenglig i de ulike Outlook versjonene kan du ta en titt her : http://www.howto-outlook.com/howto/commandlineswitches.htm